domingo, 25 de noviembre de 2012

Ensalada de butternut squash y queso de cabara – Butternut squash and goat cheese salad



Ensalada de butternut squash y queso de cabara – Butternut squash and goat cheese salad


       
        Hace como un mes comí una ensalada de butternut squash en un restaurant, y desde entonces había querido hacer mi propia versión. Vi varias recetas, y aquí les paso cómo me quedó a mí, usando los ingredientes que tenía a la mano. A mí me gustó cómo quedó, espero que a ustedes también les quede rica!

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        I had a similar salad in a local restaurant about a month ago, and I wanted to come up with something similar. I found a couple of recipes and came up with my own, using what I have at hand at the moment. It turned out to be a very good salad! I enjoyed it so much, I hope you do too.

Ingredientes
Ingredients
1 Butternut squash pequeña
1 small butternut squash
Lechuga
Lettuce
Nueces picadas y arándanos secos, cantidad al gusto
Chopped walnuts and dried cranberries, amount to taste
Queso de cabra, cantidad al gusto (hoy yo tenía uno con arándanos)
Goat cheese, amount to taste (today I had one with cranberries, from Trader Joes)
Vinagreta
Vinaigrette
2 cucharadas de vinagre balsámico
2 tablespoons balsamic vinegar
4 cucharadas de aceite de oliva
4 tablespoons extra virgin olive oil
1 cucharada de jugo de naranja (opcional)
1 tablespoon fresh orange juice (optional)
Sal y pimienta al gusto
Salt and pepper to taste
Una pizca de azúcar morena
A dash of brown sugar


Procedimiento:

1.   Precalentar el horno a 400F.
2.   Pelar y cortar en cubos la butternut squash. Ponerla en un refractario y ponerle aceite de olivo, sal y pimienta. Mezclar bien. Hornear por 15 o 20 minutos aproximadamente, o hasta que esté tiernita.
3.   Sacar la butternut squash del y dejar que se enfríe.
4.   Hacer la vinagreta: mezclar todos los ingredientes en un recipiente. El resto se puede guardar en el refri. *Otra opción es mezclar el queso de cabra en este paso, y batir hasta obtener un adereso cremoso.
5.   Servir la ensalada: lechuga, pedacitos de butternut squash, nueces, arándanos secos, queso de cabra, y vinagreta.

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Procedure:

1.   Preheat the oven at 400F.
2.   Peel and cut into cubes the butternut squash. Put it in a roasting tin and toss it with olive oil, salt, and pepper. Roast for 15 – 20 minutes, or until tender.
3.   When tender, take it out of the oven and let it cool.
4.   Make the dressing: mix all the ingredients in a bowl. Leftovers can be storage in the fridge, ready for another salad. *Another option is to make a creamy dressing by mixing the goat cheese with the dressing ingredients.
5.   Serve the salad: lettuce, roasted butternut squash, walnuts, cranberries, goat cheese, and the dressing.

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