Ensalada
de butternut squash y queso de cabara – Butternut squash and goat cheese salad
Hace como un mes comí una ensalada de butternut squash en un
restaurant, y desde entonces había querido hacer mi propia versión. Vi varias
recetas, y aquí les paso cómo me quedó a mí, usando los ingredientes que tenía
a la mano. A mí me gustó cómo quedó, espero que a ustedes también les quede
rica!
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I had
a similar salad in a local restaurant about a month ago, and I wanted to come
up with something similar. I found a couple of recipes and came up with my own,
using what I have at hand at the moment. It turned out to be a very good salad!
I enjoyed it so much, I hope you do too.
Ingredientes
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Ingredients
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1 Butternut
squash pequeña
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1 small butternut squash
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Lechuga
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Lettuce
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Nueces
picadas y arándanos secos, cantidad al gusto
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Chopped walnuts and dried
cranberries, amount to taste
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Queso
de cabra, cantidad al gusto (hoy yo tenía uno con arándanos)
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Goat cheese, amount to taste
(today I had one with cranberries, from Trader Joes)
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Vinagreta
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Vinaigrette
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2
cucharadas de vinagre balsámico
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2 tablespoons balsamic vinegar
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4
cucharadas de aceite de oliva
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4 tablespoons extra virgin olive
oil
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1
cucharada de jugo de naranja (opcional)
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1 tablespoon fresh orange juice
(optional)
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Sal
y pimienta al gusto
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Salt and pepper to taste
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Una
pizca de azúcar morena
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A dash of brown sugar
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Procedimiento:
1. Precalentar el horno a 400F.
2. Pelar y cortar en cubos la butternut squash. Ponerla
en un refractario y ponerle aceite de olivo, sal y pimienta. Mezclar bien. Hornear
por 15 o 20 minutos aproximadamente, o hasta que esté tiernita.
3. Sacar la butternut squash del y dejar que se enfríe.
4. Hacer la vinagreta: mezclar todos los ingredientes en
un recipiente. El resto se puede guardar en el refri. *Otra opción es mezclar el queso de cabra en este paso, y batir hasta obtener un adereso cremoso.
5. Servir la ensalada: lechuga, pedacitos de butternut
squash, nueces, arándanos secos, queso de cabra, y vinagreta.
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Procedure:
1.
Preheat the oven at 400F.
2.
Peel and cut into cubes the butternut squash. Put it in
a roasting tin and toss it with olive oil, salt, and pepper. Roast for 15 – 20 minutes,
or until tender.
3.
When tender, take it out of the oven and let it cool.
4.
Make the dressing: mix all the ingredients in a bowl.
Leftovers can be storage in the fridge, ready for another salad. *Another option is to make a creamy dressing by mixing the goat cheese with the dressing ingredients.
5.
Serve the salad: lettuce, roasted butternut squash,
walnuts, cranberries, goat cheese, and the dressing.
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