jueves, 22 de noviembre de 2012

Salsa de chile mulato - Chile mulato salsa



Salsa de chile mulato  -  Chile mulato salsa


            Esta salsa ha resultado ser muy versátil, especialmente porque no es la salsa que tengo regularmente en casa. La he usado sobre los huevos revueltos/omelet en el desayuno, o sobre pollo asado, sobre el arroz verde que no me quedó tan bien, incluso con una carne asada que no me había gustado el sabor de la carne.
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            This salsa is not the salsa that I have all the time at home, but it turned out to be very versatile. I have used it on my scramble eggs/omelet on breakfast, or over a grilled chicken, over the rice, or even with a grilled meat that I didn’t like the “meat” flavor. I think it is a salsa that you can use over everything.

Ingredientes

Ingredients

5 tomates (o tomatillos)
2 o 3 chiles mulatos
1 diente de ajo

5 tomatillos
2 or 3 chiles mulatos (you can find them at the Mexican store)
1 clove of garlic

Procedimiento:

Lavar los chiles y los tomates. Hervir agua en una olla chica (que tape bien los tomates). Cuando el agua esté hirviendo, echar los tomates, los chiles lavados, y el diente de ajo por unos 3 minutos. Que no se cosan de más porque se hacen agrios, que no se rompa la piel, sólo hasta que cambien de color. Saca todo y echarlo a la licuadora. Los chiles se desvena antes de echarlos a la licuadora. Agregar sal al gusto y un poco del agua en donde se hirvieron los ingredientes, y licuarlos. Probar de sal.

Procedure:

Wash the chiles and the tomatillos. Boil water in a small pot, use enough water to cover the ingredients. When the water is boiling, put the tomatillos, the chiles, and the garlic in it. Cook to only for about 3 minutes, or until the tomatillos change their color. Don’t let them overcook (when the skin breaks). Take the ingredients out of the water and put it into the blender. Open the chiles and take all the seeds and the veins off before put them in the blender. Add some salt to taste and some water to the blender and blend. And it is ready to go.

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