Sopa de calabaza con manzana - Pumpkin and apple soup
Nov/13/2012
– En mi primer intento por hacer sopa de calabaza, me encontré con muchas
versiones. Tomé información de aquí y de allá para armar mis propias versiones.
Hice dos pruebas, una con butternut squash (prueba 1), y otra con jengibre,
ajo, y canela (prueba 2). Ambas quedaron muy buenas. La de jengibre quedó un
poco más picosita que la otra, que tiene un sabor más dulce y cremoso que le da
la butternut squash.
En las
recetas que vi que llevaban jugo de manzana, para cantidades similares, llevan
1 taza de jugo de manzana. También llevan caldo de pollo, pero yo usé sólo
agua. También llevan una o dos tazas más de líquido. Algunas de las recetas
también llevan crema, pero yo no la usé.
Prueba 1 - Calabaza, manzana, butternut squash
2 tazas de
calabaza (media calabaza pequeña)
1 taza de
butternut squash
1 taza de
manzanas (1 manzana mediana)
2 tazas de
agua
¼ taza de
puré de manzana
¼ taza de
azúcar morena
Cebolla
picada
1
cucharadita de mantequilla
Sal,
pimienta, y nuez moscada
Pelar y
cortar en cubos la calabaza y la butternut squash. Cortar la manzana en cubos
(yo le dejé la cáscara). En una olla, calentar la mantequilla y agregar la
cebolla picada. Luego, agregar la calabaza, manzanas, y butternut squash.
Agregar los líquidos (agua y jugo de manzana). Sazonar con sal, pimienta, y
nuez moscada. Revolver. Agregar el puré de manzana y el azúcar. Tapar y bajar
el fuego cuando empiece a hervir. Dejar cocer por 10 mins aprox, hasta que las
verduras estén bien tiernitas. Vaciar el contenido de la olla a la licuadora,
licuar, y regresar a la olla para otro hervor. Probar y ajustar de sazón si es
necesario. Servir y disfrutar!
Prueba 2 - Calabaza, manzana, y jengibre
2 tazas de
calabaza (media calabaza pequeña)
1 taza de
manzanas (1 manzana mediana)
2 tazas de
agua
¼ taza de
puré de manzana
¼ taza de
jugo de manzana
¼ taza de
azúcar morena
Cebolla
Aceite de
olivo
Un poquito
de Jengibre y ajo picados
Sal,
pimiento, nuez moscada, y canela
Pelar y
cortar la calabaza en cubos. Cortar la manzana en cubos (yo le dejé la
cáscara). En una olla, calentar el aceite y agregar la cebolla picada y el ajo.
Luego, agregar la calabaza y manzana. Agregar también el jengibre picado.
Agregar los líquidos (agua y jugo de manzana). Sazonar con sal, pimienta,
canela, y nuez moscada. Revolver. Agregar el puré de manzana y el azúcar. Tapar
y bajar el fuego cuando empiece a hervir. Dejar cocer por 10 mins aprox, hasta
que las verduras estén bien tiernitas. Vaciar el contenido de la olla a la
licuadora, licuar, y regresar a la olla para otro hervor. Probar y ajustar de
sazón si es necesario. Servir y disfrutar!
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Pumpkin and apple soup
Nov/13/2012 - I found that there are many ways to make a
pumpkin soup. After reviewing some recopies on line, I came up with two “tests”
of creating my own. There are a few changes I made. The recipes that called for
apple cider, for similar amounts of pumpkin, they listed 1 cup of apple cider,
I used ¼ cup because that was what I had left of the Golden Harvest Farms apple
cider. I don’t use chicken broth on my soups and these ones are not the
exception. I used water instead (save the ridiculous amount of sodium
commercial broths have). Most of the recipes called for more liquid, but I used
less. Some recipes called for cream or half and half, but I didn’t add any of
it.
Test 1 - Pumpkin, apple, and butternut squash
2 cups pumpkin peeled and cut in cubes
1 cup butternut squash
1 cup apple cut in cubes, leave the skin for extra fiber
2 cups water
¼ cup apple cider
¼ cup apple sauce (my homemade applesauce is unsweetened)
¼ cup brown sugar
½ of a small onion (or less, I didn’t use much), chopped
1 tablespoon butter or olive oil
Salt, pepper, nutmeg, and cinnamon
Heat the butter or oil in a pot. Add the onion and cook for
a few minutes. Add the pumpkin and cook for a couple of minutes. Add the apple,
the butternut squash, and then the rest of the ingredients: water, apple cider,
apple sauce, sugar, salt, pepper, cinnamon, and nutmeg. Stir. Bring it to boil.
When it started to broil, reduce the heat, cover the pot, and cook for about 15
minutes, until all the vegetables are very tender. Pour the mix from the pot
into the blender and blend until smooth. You can blend in the blender 3/4 s of
the soup, and use the mash potatoes tool to mash the other part. You can also
use a hand blender. Bring the mix for the last broil, serve, and enjoy!
Test 2 - Pumpkin and apple
2 cups pumpkin peeled and cut in cubes
1 cup apple cut in cubes, leave the skin for extra fiber
2 cups water
¼ cup apple cider
¼ cup apple sauce (my homemade applesauce is unsweetened)
¼ cup brown sugar
½ of a small onion (or less, I didn’t use much), chopped
1 tablespoon butter or olive oil
1 teaspoon of fresh ginger
1 teaspoon of garlic
Salt, pepper, nutmeg
Heat the butter or oil in a pot. Add the onion and cook for
a few minutes. Add the ginger and the garlic. Add the pumpkin and cook for a
couple of minutes. Add the apple and then the rest of the ingredients: water,
apple cider, apple sauce, sugar, salt, pepper, and nutmeg. Stir. Bring it to
boil. When it started to broil, reduce the heat, cover the pot, and cook for
about 15 minutes, until all the vegetables are very tender. Pour the mix from
the pot into the blender and blend until smooth. You can blend in the blender
3/4 s of the soup, and use the mash potatoes tool to mash the other part. You
can also use a hand blender. Bring the mix for the last broil, serve, and
enjoy!
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